Българския лидер в света на шумоизолацията и акустиката

DECIBEL е българска инженерно-производствена компания, основана през 2012г. в София. Днес DECIBEL е един от големите производители на шумоизолационни и акустични решения, предлагани в над 42 държави по света.Иновацията и научния подход са водещи в нашата работа.

Освен, че произвеждаме и разработваме системи за контрол на шума, ние проектираме и инсталираме решенията си за клиенти по целия свят. Нашите решения включват звукоизолационни системи за домове, офиси и клубове; акустични материали за студия, спални помещения и хотели; шумоизолиращи индустриални кабини за машини и поточни линии, както и виброизолационни решения за специфично производствено оборудване ипревозни средства.Клиентите и партньорите ни по целия свят ни избират, защото предлагаме оптимални срокове на работа, елегантен подход в инженерните решения (които спестяват средства) и гаранция за постигане на резултати.Ние обръщаме специално внимание на целия цикъл на един проект – от проектирането, през производството, доставката и монтажа, до завършването му с контролни измервания и постигане на проектните стойности.

През годините нашият екип е изпълнил над 3500 шумоизолации и акустични решения на жилищни сгради, клубове, индустриални чилъри, офиси, конферентни зали и дори приюти за животни и водоплавателни съдове и получи референции за отличен резултат, както от частни клиенти, така и от архитекти, инвеститори, организации за управление на проекти, строителни фирми, частни и държавни организации от България, Европа и Азия.

Собствена производствена база

DECIBEL има собствена производствена база с площ 2000 m², намираща с в гр. Ботевград, България, което ни прави един от най- големите поизводители на звукоизолационни и акустични материали в Европа.

За пръв път фабриката на DECIBEL отваря врати през 2014 г. и започва производство на акустични дифузори и нанасяне на покрития от наелектризирани нишки - флок. През 2015 г. фирмата закупува машини за формуване на блокове от акустична пяна, за производство на серийните си акустични продукти. Следва закупуване на машини за обработка на метали и CNC фрези за изработка на перфорирани и гравирани акустични панели.

Към днешна дата част от производството на DECIBEL е роботизирано, докато фините детайли, са дело на изкусни специалисти с точни ръце. Фабриката е разделена на сектори за обработка на дърво, метал, текстил и производство на гипсово-композитни изделия.

Ежедневно от фабриката ни се изпраща стока за 3 континента, където над 20 дистрибутора по света поддържат в магазините и складовете си, произведените в гр. Ботевград продукти.