• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0883 30 30 45
    • Тънка и ефективна звукоизолация- как е възможно?

     MUTE SYSTEM - революция в звукоизолацията за стени подове и тавани

     РЕВОЛЮЦИОННИ ЗВУКОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ ОТ DECIBEL

     В днешно време не се обръща достатъчно внимание на звукоизолацията в жилищното строителство, а това оказва се е доста наболял проблем.

     Към момента компаниите производители на гипскартонови плоскости са извели на пазара системи за звукоизолации и всички професионалисти в сухото строителство познават и ползват техните системи.

     Звукоизолацията с обикновена „предстенна обшивка”  е добре разработена и ефективна, но има някои недостатъци и липсата на алтернатива я прави неприложима в някои случаи.

     ДО СЕГА !

     Екипът на DECIBEL разработи и усъвършенства нови системи за спиране на шума в гражданското строителство.

     Системите за шумоизолация на стени, таван и под са с търговското наименование MUTE SYSTEM”.

     Представляват звукоизолационен композитен панел с различни, според мястото им на поставяне, крепежи.

     Основното предимство на MUTE SYSTEM” е, че не отнема от светлото пространство на помещението, без това да повлияе на ефективността на изолацията.

     Ще разгледаме системите предназначени за различните конструктивни елементи – стена, таван и под.

     -                 MUTE SYSTEM 20/30/35специално разработена система, заместваща така наречената предстенна обшивка. Представлява двукомпонентен панел с размери 100х150см и дебелини от 2;3;3,5 см. Закрепва се към стената посредством полиуретаново лепило и два ПВЦ дюбела в диагоналните краища. Панелът е обкантен по периметърът си със специална експандирана гума, а контактната повърхност с другите конструктивни елементи се покрива с друг тип гума, която отделя чрез „мека връзка“ вашия панел.

     При звукоизолациите са от изключителна важност тези малки детайли, защото те допринасят до голяма степен за добрата звукоизолация, а повечето „майстори“ ги пренебрегват.

     След като се монтира панелът, към него се прикрепя финишен слой, който може да бъде от гипсокартон, МДФ или други плоскости. Възможностите за крайно оформление са много.

     Система с панел с дебелина 3 см и финиш от гипскартон 12,5 мм дава същия резултат, както предстенна обшивка по стандартна „KNAUF” система с дебелина 8 см.

     Друго предимство на MUTE SYSTEM” е, че се монтира бързо и лесно. Всеки с умение да борави с удърно пробивни инструменти би се справил. Системата така е конструирана, че да не се пропусне някой важен детайл.

     -           C-MUTE SYSTEM”– системата за таван ви спестява още повече пространство в сравнение със стандартния звукоизолиран окачен таван, изпълнен от профили, минерална вата и гипоскартон. C-MUTE SYSTEM” отнема 5 см от светлата височина, а окаченият таван-минимум 12 см.

     C-MUTE SYSTEM” представлява двукомпонентен панел (размер 100х150х5 см) със специално разработена система за окачване, непозволяваща предаване на вибрации от и към стоманобетонната плоча. Като финишно покритие се използват гипскартонени плоскости.

     Често допускана грешка при изпълнение на звукоизолирани окачени тавани е, че металната конструкция, която носи ватата и гипсoкартона се окачва на твърди окачвачи за стоманобетонната плоча и това компрометира на 50% звукоизолацията. Със C-MUTE SYSTEM” това не може да се случи, поради специалната система за окачване, която е с двоен гумен тампон.

     Помислено е и за шумоизолация на пода, която да ви предпази от шума, идващ от съседите от долу. Системата за под представлява двукомпонентен панел, който се полага на пода и се залепя за плочата с полиуретаново лепило. Завършва с плоскост гипсфазер, която се закрепва с рапидки за панела.

     При реализация на цялостна MUTE SYSTEM”, тоест облицоване на стените, пода и тавана, можете да постигнете сравнително висoки ниво на звукоизолация, защото ще бъде реализирано така нареченото изпълнение „кутия в кутията“ – ограничаване на всички възможни обходни пътища на звука, нахлуващ отвън.

     Трябва да се отбележи, че MUTE SYSTEM” се препоръчва за употреба, когато звукоизточникът не е твърде силен (над 75dB).

     При по-висoки нива на шум екипът на ДЕЦИБЕЛ ви препоръчва да се обърнете към специалистите от инженеринговия отдел, тъй като по-тежките случаи изискват по-детайлно и задълбочено решение.

     За поръчки и въпроси, моля свържете се с нас на посочените в секция „ контакти” телефони.

      

   • Newsletter